Серия бомбени заплахи в София и Пловдив – заплашени са две медии и две летища

0

- Advertisement -

Серия бомбени заплахи са били подадени в днешния ден в София. Заплахи за поставени взривове са отправени към БНТ, летище София и редакцията на „24 часа“.

Първо сутринта е подаден сигнал към столичния аеропорт. Съобщено е, че е поставено взривно устройство на Терминал 1 на летище София.

„Сигналът за летището е подаден в 9,20 часа. Направена е проверка на място и не е открито нищо. Работата на Терминал 1 не е спирана или забавяна“, казаха от полицията пред Dir.bg.

След това сигнал за бомба, заложена в сградата на БНТ, е подаден в полицията към 11,20 часа, съобщиха от МВР.

„В момента се извършва проверка от наши служители“, допълниха от вътрешното министерство. Журналистите от националната телевизия са били евакуирани от сградата.

По-късно се разбра, че заплахата е изпратена с мейл до редакцията на „24 часа“. В БНТ и на столичното летище също е получен мейл.

Сигналът за бомба в редакцията на „24 часа“ е получен на електронните адреси на редакцията. Терористите заплашват, че ще взривят цялата сграда и пожелават на журналистите „Приятен полет“. Съобщението бе изпратено и до други институции и медии.

Интересно е, че в текста пише, че бомбата е „засадена“, което знак, че съобщението е преведено с гугъл транслейт.

Подателят е uran17@cock.li. Същият имейл доставчик – www.cock.li бе използван, за да се изпратят сигнали за бомби в училищата в Лос Анджелис през 2015 г. Съобщението се оказа фалшива новина.

Ето цялото съобщение:

„Ние сме терористичната група Orwell. Информираме ви, че сме засадили взривни устройства (тринитротолуен) на територията на сградата на медийната компания „24 chasa“ Детонацията може да възникне по всяко време от момента, в който отворите това писмо.
Приятен полет“

Също така се разбра, че е подаден сигнал за бомба и на терминала на летище „Пловдив“. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Сигналът за поставено взривно устройство на летището е получен към 11.00 часа днес в дежурната част на Областната дирекция на МВР. Незабавно са предприети необходимите действия за обезопасяване на района.

Приключила е щателната проверка, при която е установено, че сигналът е фалшив.

Преди минути се разбра, че сигнал за бомба е подаде и за сграда на ул. „Николай Хайтов“ в столицата. Тя се намира в кв. „Изток“.

Прегледана: 459

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече