Нов компютърен вирус атакува любителите на розовите филми

0

- Advertisement -

Експерти по киберсигурност предупредиха, че във виртуалното пространство върлува нов тип зловреден софтуер под наименованието “Варенски“.

Вирусът поразява потребителите, които гледат порно, като програмата записва сцените, които наблюдават и в същото време “разбива“ всички пароли на компютъра.

На този етап “Варенски“ атакува предимно френски потребители, като им изпраща спам с прикачен към него аудио запис, но според специалисти в сферата на киберсигурността не е изключено скоро програмата да излезе от пределите на Франция и да обхване и други части на континента. 

Експертите препоръчват никога да не отваряме или още по-малко да инсталираме на компютъра ни файлове, отбелязани като “спам“, защото техният източник в повечето случаи е неизвестен и зловреден, информира “La Vanguardia“. Специалисти предупреждават още, че “Варенски“ разпраща всякакви спам кампании чрез ботове, чрез които изпраща реклами за мобилни телефони с единствената цел да получи информация за тях чрез “фишинг“. А такъв бот може да изпрати до 1500 имейла на ден. Вирусът е засечен за първи път през май тази година.

Прегледана: 1457

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече